Eladó családi ház

befektetés


  1.                          Gyümölcs saláta



Hozzávalók:1 sárgadinnye,1 narancs,1 banán,30dkgeper,30dkg málna 30dkg szeder,375g sárgabarack befőtt

Joghurt öntethez:1vanillia rúd,3ek.méz,1,5 dl joghurt,0,5 dl tejszín,egy csipet örölt szegfűszeg és fahéj.


1. A narancsot meghámozzuk gerezdekre szedjük és darabokra vágjuk a lecsepegő levét felfogjuk.

2. Az eper szemeket megmossuk,megtisztítjuk és félbe vágjuk.A banánt meghámozzuk,kockáravágjuk.A friss málnát, szedret megmossuk .Ha fagyasztott akkor tányéron lassan felolvadni hadjuk.a levét felfogjuk.A dinnyét félbe vágjuk,kimagozzuk,a húsát ki vágjuk és falatnyira vágjuk.A sárgabarack levét felfogjuk ,a sárga barackot kockázzuk.

3. Az előkészített gyümölcsöket üvegtálba mutatosan elrendezzük ,és a felfogott gyümölcslével leöntjük.

4. A vanilia rúdat felvágjuk,(bourboun vaniliát is használhatunk) a belseét ki kaparjuk és a mézhez adjuk. A mézzet,a joghurtot és a tejszínt összekeverjük szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük.A gyümölcs salátára önjük vagy külön tálaljuk .tetszés szerínt mentával ízessítjük.


  2.                                  Csirkés zőldség saláta


Hozzávalók 8 adaghoz:3 nagy sárgarépa,só,1 grillcsirke,20dkg gouda sajt vagy edámi sajt,2 pirospaprika,3 kis cukini,2 fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,30dkg konzerv kukorica,30dkgmélyhütött zöldborsó,4 ek majonéz,2dl tejföl,1,5dl joghurt,3ek fűszerecet,1-1 csipet őrölt bors és cukor,1kk ételízesítő,3 ek szárított kaporlevelet.


1. a sárgarépát megtisztíjuk és annyi vízet öntünk rá amennyi éppen elfedi. Kb 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük majd hülni hadjuk.

2. A csirkét lebörözzük a húsát leszedjük,kockára vágjuk.A sajtot is kockára vágjuk.

3. a paprikát félbe vágjuk,kimagozzuk,ki erezzük,megmossuk.A cukinit és a foghagymát meghámozzuk,a zöldség féléket kockára vágjuk.

4. A kukoricát le csepegtetjük,a borsot ki olvasztjuk,és mindkettőt a zölség-,hús-és sajtdarabkákkal összekeverjük.

5. A majonézt,a tejfölt, a joghurtot,az ecetet,csipetnyi sót,a cukrot és az ételízesítötösszekeverjük, a kaprot hozzáadjuk.A majonézzel elkeverjük,lefedve kb. egy óráig állni hagyjuk.

 -------------------------------------------------------------------------------------------

                             Ropogos kéreg alatt sült sertéskaraj

3.

Hozzávalók:80 dkg -os sertéskaraj csont nélkül,só,örölt bors,3ek olaj,5dl húsleves,3 közepes vörös hagyma,1 savanykás alma,1 tojássárgája,3 ek birsalma lekvár,1 mokkáskanál örölt fahéj,kb. 10dkg zsemlemorzsa


1.A karajt szárazra törölgetjük,sóval,örölt borssal bedörzsöljük, a felforrosított olajon körös-körül megpirítjuk.

2. Tűzállo tálba tesszük,kevés hús levessel meglocsoljuk,és előmelegített sütöben 180 fokon kb. egy órán át sütjük, néha-néha húslevessel meglocsoljuk.

3. Közben a hagymát felapríjuk,az almát le reszljük,majd a tojássárgával,a birsalma lekvárral,fahéjjal,csipetnyi sóval elkeverjük és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze ,hogy képlékeny masszává váljon.

4. Az almás hagymás masszával a húst jjnyi vastagon be borítjuk, kicsitt rá is nyomkodjuk,és további25-30 percig süjük,mig szépen rá pirul a fűszeres kéreg.Negyedekbe vágott sült hagymát,almakompototés burgonya pürét kínálhatunk mellé.

 -------------------------------------------------------------------------------------------

    4.                                   Narancsleves habgaluskával



Hozzávalók:2 narancs,4dl narancslé,4dl joghurt,1 cs. vanilliás cukor,6-8 dkg porcukor,4 tojásfehérje.


1. A jól megmosott narancs sárga héját le reszeljük,a levét ki facsarjuk.Hozzáadjuk a többi narancs levet a joghurtot,a vanilíás cukrot,izlés szerint porcukrot és habosra turmixoljuk.

2. Behűtjük amig a habaluskát elkészítjk.Ehez a tojásfehérjéket csipetnyi porcukorral kemény habbá verjük,majd evkanállal forró vízbe szaggatjuk.A kifőtt galuskákat lecsepegtetjük,majd a leveses csészékbe kimert hideg levesre helyezzük.

 -------------------------------------------------------------------------------------------

            5.                  Fehér csokoládéleves gyümölcsnyárssal



Hozzávalók:3dl tejszín,3dl tej,3ágacska rozmaring,15dkg fehércsoki,1ek búzakeményítő,1 kk mézeskalács fűszer

A gyümölcs nyárshoz:30dkg gyümölcs kedvünk szerínt,néhány szál rozmaring


1. A tejszínt a tej felével és a rozmaring-ágacskákkal fel forraljuk.A többi tejet simmára dolgozzuk,a búzakeményítővelés szüntelenül kevergetve, a rozmaringos tejbe csorgatjuk.

2. Néhány perc alatt besűrítjük,majd a tűzről levévebeletördeljük a csokoládét és addig keverjük míg teljesen elolvad benne.lefedve hűlni hadjuk.

3. A gyümölcsnyárshoz a gyümölcsöket megtisztíjuk,feldaraboljuk és arasznyi bambuszpálcára fűzzük.Ha szükséges citromlével megcsepegtetjük hogy ne baruljanak meg.

4. A langyosra hült levesből a rozmaringot eltávolítuk, a levest csészékbe merjük mézeskalács fűszerrel meghintjük,a gyümölcsnyárssal kínáljuk

 -------------------------------------------------------------------------------------------

        6.                        Rizsfelfújt 


Hozzávalók:20dkg rizs,5dl tej,1csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt egy doboz sárga barack,héja,10dkg cukor,10dkg mazsola,3 tojás,5 dkgvaj,8dkg porcukor, egy csipet só,vaj a forma kikenéséhez.

1.A megtisztított,megmosott rizset csipetnyi sóval egy zománcozott edénybe tesszük annyi vízet öntünk rá,amennyi éppen hogy ellepi.Így félig puhára főzzük,majd apránként felengedjük a vaníliás cukorral elevert 5dl forró tejjel.

2.Reszelt citromhéjat hozzáadva időnként megkeverjük,puhára fözzük.Amikor már majdnem megpuhult a rizs,hozzákeverjük az 5 dkg cukrot,majd bele keverjük a mazsolát.Kissé hülni hagyjuk.

3.A tojások sárgáját 5dkg cukorral,5dkg vajjal ki keverjük,majd a rizshez adjuk.

4.A 3 tojás fehérjét 5dkg porcukorral kikeverjük és ezt is hozzá keverjük a rizshez.

5.Vajjal kikent tepsibe öntjük a masszát,és sütőben 40 percig sütjük.Kockára vágva,porcukorral megszorva,málna öntettel vagy barack ízzel tálaljuk.

 -------------------------------------------------------------------------------------------

 7.                          Mindent bele(leves)


Hozzávalók:20-20dkg karfiol és karalábé,1-1 szál sárgarépa ,petrezselyemgyökér,zellerzöld,egy kissebb fej vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma,3 kanál olaj (zsír),1 csapott evőkanál liszt,20-25 dkg sertés apró hús,késhegynyi örölt bors,pirosparika,1-2 csirkehúsleves kocka,só vegeta.


1.Olajban letakarva félig megpuhítjuk az enyhén megsozott sertés apróhust,majd hozzátesszük a megtisztított,kockára vágott zöldséget,sárgarépát,karalábét,a rózsáira szedett karfiolt,a zeller zöldjét,a négyfelé vágott vöröshagymát és félig puhára főzzük.

2. Megszórjuk egy kevés lisztel,pirospaprikával,majd összekeverjük és kelötjük kb. két l vízzel.

3. beletesszük a 2-3 gerezd fokhagymát,pici őrölt brsot,belemorzsolunk egy két leveskockát.Ha felfort, daragaluskát(griz)vagy vajgaluskát szaggatunk bele,készre főzzük .Vegetával vagy sóval ízesítjük.


--------------------------------------------------------------------------------------------

   8.                                      Tiramisu

Hozzávalók:250g mascarpone,3 tojás,3ek cukor,2dlerős hideg feketekávé,2dl tej,1 csoag vaníliás cukor,1 csomag baba piskóta,3 ek rum(jamaicai)vagy amaretto likör,kakaó por.

1. A tojásokat szét választjuk,a sárgákat két ek. cukorral és a vanília cukorral habosra keverjük.

2. Hozzáadjuk a mascarponet és ízlés szerint rumot vagy amarettót,habos krémmé keverjük

3. A tojásehérjét 1 ek. cukorral kemény habbá verjük majd ovaosan a krémhez keverjük.

4.Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral,összekeverjük ízlés szerint rummal vagy amarettóval ízesítjük.A babapiskótát tejeskávéba mártjuk és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban.Ezután a piskótára mascarpone krémet teszünk és kakaó porral meghintjük.Ezután megint egy sor beáztatott piskótát teszünk és a rétegzést a fent leírt módon folytatjuk amig az alapanyag engedi.A kész tiramisut 2-3 órára a hűttöbe tesszük.Tálalás előtt atetejét kakaóporral meghintjük.



                        Húsvéti ételek




Vörösboros báránycomb

Hozzávalók:70dkg báránycomb,4fej vöröshagyma,2 ek. kristálycukor,3dl vörösbor,4 gerezd fokhagyma,rozmaring,őrölt bors,só,3dl húsleves a pároláshoz. 

a sonkás rizshez:4adag rizs,16dkg húsvétisonka,2 főtt tojás petrezselyem.

A báránycombot szeletekre vágjuk,kevés olajben elősütjük,majd félre tesszük.

Az edénybe maradt olajban egésszen barnára pirítjuk a cukrot,hozzátesszük a szeletelt vöröshagymát és a fűszereket.

Megpíritjuk majd felengedjük vörösborral és a húslevessel.Visszatesszük a húsokat és szakaszosan készre pároljuk.

Amikor a hús puha ,tányérra tesszük a mártást sűritjük,majd átszürve a húsokra öntjök és sonka rizottoval tálaljuk.

A sonkás rizshez:  a sonka végeket kockára vágjuk,a tojásokat rá reszeljük,és serpenyőben megpirítjuk.Sóval borsalfinomra vágott petrezselyemmel izzesítjük ,majd hozzá adjuka rizst és összeforgatjuk.



Kapros tejfölös nyúlraguleves


Hozzávalók:






















































































































































































































Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 1
Heti: 10
Havi: 179
Össz.: 28 980

Látogatottság növelés
Oldal: recept gyüjtemények
Eladó családi ház - © 2008 - 2024 - harkalymami.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »